• 10.12.2023

Проверяват болницата в Асеновград след сигнал, че отказали прием на пациенти с коронавирус

 Проверяват болницата в Асеновград след сигнал, че отказали прием на пациенти с коронавирус

Снимка:BGreporter.info

Спешна проверка на болницата в Асеновград след сигнал до областния управител на Пловдив, че здравното заведение е отказало да приеме три жени от Дома за хора с умствена изостаналост в село Джурково със симптоми на COVID-19. Те са на възраст между 30 и 40 години и са настанени за лечение в Инфекциозното отделение на Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщи БНТ.

Днес са бли потвърдени резултатите за коронавирус на трите жени. Взети са проби и на всички 40 обитатели на Дома, както и на медицинския и обслужващ персонал.

„Има 16 легла, които са разположени в 8 стаи по две легла с отделен санитарен възел. Към момента обаче във всяка една стая е имало пациент. Може би воден от факта, че ще бъдат смесени пациентите с доказано заболяване Ковид и такива, които пристигат отвън, съмнителни, не е преценил, не си е позволил да направи разместване, да ги събере и настани в отделението, но по принцип легла – имало е“.

коментира д-р Иван Червенков – директор на МБАЛ-Асеновград

Инспекцията е установила, че в Ковид отделението на Асеновградската болница е имало свободни легла. Според директора на лечебното заведение става дума за недоразумение между началника на отделението и екипа на Спешна помощ, които са бързали да настанят пациентите.

„Ние ще имаме грижата с управлението на болницата да решим в следващите дни да има регулярност и съответно комуникацията да бъде подобрена, за да може съответните пациенти от Джурково да бъдат настанявани тук“.

увери и д-р Ваня Танчева-Манчева – директор на РЗИ-Пловдив.

Здравните власти са категорични, че свободни Ковид легла в Асеновград има.

Моята молба и апел към ръководството на болницата е да изгладим наистина организационните проблеми далеч преди започването на есенно-зимния период, когато вече знаете, че ще се смесят и симптоми за COVID-19 с грипните симптоми, за да запазим наистина добра организацията.

каза Дани Каназирева, областен управител

Днес са тествани всички настанени в дома в село Джурково, както и целият персонал. Резултатите ще станат ясни в късния следобед утре.

Свързани публикации

None found