• 01.04.2023

При изграждането на обекти по Черноморието са констатирани множество нарушения

 При изграждането на обекти по Черноморието са констатирани множество нарушения

Снимка: БГНЕС

В парк „Росенец“ прокуратурата откри множество нарушения при строителството, където се намира лятната резиденция на Ахмед Доган, и при лятната къща на бизнесмена Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол, съобщава БНР.

Установени са множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието, съобщиха от държавното обвинение след приключилата проверка, без да съобщават имената на собствениците на имотите.

И около двата имота през последния месец имаше публични събития -протестно плажуване край резиденцията на Ахмед Доган, организирано от „Да, България!“, и протест в района на вилата на Прокопиев, иницииран от Николай Бареков. 

Крайбрежна плажна ивица няма статут на морски плаж, това е констатирала проверката в „Росенец“. Заради поставена строителна стена до нея няма свободен достъп.

Липсват разрешителни  за пристана за яхти, кейовата стена в имота и двуетажна постройка. Сезирани са  началникът на ДНСК и кметът на Бургас.

Нарушенията около лятната къща в Буджака са свързани с външния басейн и с несъответствие с Подробния устройствен план. Сезиран е кметът на Созопол.

Проблеми са открити и при жилищна сграда в Обзор, като от прессъобщението на прокуратурата не става ясно за кой е собственика на проверения обект, съобщи БНР.

Свързани публикации