• 19.05.2024

Приеха държавния бюджет за 2021 г.

 Приеха държавния бюджет за 2021 г.

Снимка: BGReporter.info

След тридневен парламентарен маратон, бюджетът за 2021 г. е окончателно приет.

Бюджет 2021 г. е нашият адекватен икономически отговор, с който да осигурим стабилност и сигурност. Това каза финансовият министър Кирил Ананиев от парламентарната трибуна, веднага след края на гласуването на второ четене.

„Знаем за притеснението на хората за здравето им, за доходите им, за притесненията на бизнеса, засегнат от кризата. Знаем и за предизвикателствата за запазване на финансовата сигурност и стабилност на държавата. Тези проблеми, посочени от вас, в голямата си част са решени в бюджета за 2021 г. Тези проблеми са надпартийни, този бюджет не обслужва партийни интереси, а изцяло е насочен към националния интерес да се подпомагат уязвимите групи, да се съхрани бизнеса, да се гарантира финансовата стабилност на финансовите системи“, увери той.

По думите му Бюджет 2021 дава ясен хоризонт за реализиране на политики и мерки. В него има предвидени достатъчно буфери и следващото правителство ще може да го изпълни, независимо в каква политическа конфигурация бъде съставено, категоричен бе Ананиев.

Свързани публикации

None found