• 04.06.2023

Прекратиха мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите

 Прекратиха мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите

Прекратени са мандатите на всички членове на Комисията за защита на потребителите. Това съобщават от самата Комисия в разпространено изявление по темата.

Служебното правителство на президента Румен Радев извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството, като без никакви законови причини прекрати мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите. Това се казва в изявлението на КЗП.

Смяната от служебно правителство на законно избран от редовен кабинет с петгодишен мандат орган е безпрецедентен акт в европейската практика. Това е груба намеса в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната година комисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителите като се превърна в една от най-видимите институции в държавата, добавят от Комисията.

За пореден път правителството, начело с Гълъб Донев, взема решение, което надхвърля правомощията на служебен кабинет съгласно Конституцията. Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции, заявяват още от КЗП.

Свързани публикации

None found