• 22.04.2024

Преизбраха Явор Гечев за председател на Съюза на земеделските кооперации

 Преизбраха Явор Гечев за председател на Съюза на земеделските кооперации

Снимка: BGreporter.info

„Както при останалите земеделски производители, така и при нас има проблеми. Един от тях е окрупняването на земята в България. Няма ги хората, с които да подпишем договори. Тази година сушата в Източна България също е ужасяваща, имаме много сериозни затруднения. Надяваме се държавата да помогне за оцеляването на тези земеделски производители, които днес имат нужда от помощ“, заяви пред членовете на Общото събрание на НСЗКБ, Явор Гечев. Той беше преизбран за председател на Съюза на кооперациите. Нямаме промени по отношение на коронавируса, разбира се имахме допълнителни разходи и организация, каза още той.

В Националния съюз на земеделските кооперации в България (НСЗКБ) членуват малко над 450 кооперации. Около 5 млн. и 400 хил. дка е обработваната от тях земя през тази година.

Снимка: BGreporter.info
Явор Гечев председател на НСЗКБ

 „Стараем се да информираме кооперациите и по отношение на новите неща, които се случват в новата Селскостопанска политика. Упорито участваме и предлагаме всичко, което е в нашите приоритети по отношение на новия рамков период. Освен страгегическия план, тепърва предстои и разписването на съответните мерки за въздействие“, сподели още Явор Гечев.

Председателя на съюза се надява жътвата на пролетните култури да приключи безпроблемно, както и сеитбата на есенниците. В много голяма част от държавата обаче все още няма капка дъжд. Тази тенденция на климатични аномалии продължава. „Надяваме се след сеитбите да завали хубав дъжд, за да може поне новата реколта да тръгне както трябва. Природата трябва да бъде благосклонна за този „завод на открито“.

Свързани публикации

None found