• 25.05.2024

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“

 Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“

Снимка: Марица

На 28 април 2021 г., от 09.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание – „Има такъв народ“. Това съобщиха от президентството.

По-рано този месец Румен Радев проведе консултации в сградата на президентската институция. Той се срещна с представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Има такъв народ“, „БСП за България“, „Движение за права и свободи“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. След което връчи мандата на ГЕРБ – най-голямата парламентарна група.

Номинираният за премиер ГЕРБ-СДС Даниел Митов върна на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство, който беше връчен на 20 април, след като стана ясно, че от коалицията няма да успеят да намерят подкрепа за предложения от тях проектокабинет. ГЕРБ-СДС не срещна подкрепа от „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за съставяне на кабинет.

Вчера лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че „мандатът ще бъде върнат на президента на секундата“.

Свързани публикации