• 25.05.2024

Президентът Радев: Докато има служебен кабинет, няма да има режим на тока

 Президентът Радев: Докато има служебен кабинет, няма да има режим на тока

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев определи днес като спекулации твърдения, че в България ще има режим на тока. Той увери, че докато служебното правителство е на власт, това няма да се случи.

„Що се отнася до започналите дебати в Европейския съюз за овладяването на инфлацията, част от мерките, и за ограничаване на потреблението на електричество и газ, искам да е ясно едно – появилите се спекулации, че в България ще се ограничава улично осветление, ще има режим на тока и т. н., нека е ясно, че докато има служебно правителство, това няма да стане. България е производител на електрическа енергия, България е износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно“, каза Радев.

Държавният глава поздрави служебното правителство за последователните му усилия за овладяването на инфлацията в страната. Той даде пример с цената на литър бензин на бензиностанциите на „Лукойл“, който от миналата вечер е под три лева, както и намаляването с 30 процента на цената на газа за следващия месец.

„Но е очевидно, че три десетилетия след началото на демократичните промени в България все още има политици, които са готови да жертват икономиката и благосъстоянието на хората в името на идеологията. Нито българският бизнес, нито българското общество могат да търпят повече такива експерименти, нито да плащат цената на нечии зависимости“, коментира Румен Радев пред журналисти в София.

Свързани публикации

None found