• 22.04.2024

Предадоха на съд мъж за жестоко убийство на жена в Гложене

 Предадоха на съд мъж за жестоко убийство на жена в Гложене

Снимка: rawpixel

Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 39 години за умишлено убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от обвинението, цитирани от DarikNews.

Обвиняемият живеел на семейни начала с жената в с. Гложене, заедно с двете им малолетни деца – десетгодишен син и седемгодишна дъщеря. Мъжът работел на различни места, включително и в чужбина.

През април 2019 г., той се прибрал от Великобритания и започнал работа в Елин Пелин. От време на време се прибирал при семейството си в селото. Бил споделил на братовчеда си за подозрения относно жена му, че поддържа връзка с друг мъж чрез социална мрежа, както и че това станало повод за скандали между тях.

От своя страна, тя разказала на нейната приятелка за проблеми в семейството си и прекалена ревност на мъжа. Казала й, че не издържа и иска да се разделят.

Вечерта на 8 юли 2019 г. двете жени се срещнали в кафене в с. Гложене. По време на разговора, тя казала, че мъжът й заминал за Елин Пелин. Споделила на приятелката си, че той разбрал за връзката й с друг, като влязъл в профила й в социалната мрежа Facebook.

През нощта той се прибрал ненадейно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил монтирания комарник на един от прозорците и през него успял да влезе вътре. По това време жената и синът им били будни, а дъщеря им била заспала.

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му силно викала и му казала да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време той нанесъл с нож множество удари на жената.

Изплашен и плачейки, синът им изтичал до съседната къща и помолил да извикат полиция, тъй като „баща му души майка му“. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели. При опит да му бъде оказана помощ, Г.Г. отправил заплахи.

Извиканият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата жена. От изготвената съдебномедицинската експертиза е видно, че на нея били причинени множество прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош и корема, с проникване в гръдната и коремна кухина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни такива в областта на шията и горен крайник. По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток.

У обвиняемия били констатирани няколко прободно-порезни рани в областта на корема, някои от които били проникващи в коремната кухина, както и порезна рана на шията.

По механизъм уврежданията биха могли да бъдат самопричинени.

Свързани публикации

None found