• 17.07.2024

„Помолиха“ със заповед Мангъров да, се включи в битката с COVID

 „Помолиха“ със заповед Мангъров да, се включи в битката с COVID

Снимка: Архив

Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавирус. От вчера той има заповед от началника на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност, това заяви Проф. Костадин Ангелов.

Припомняме, че въпреки твърденията на доц. Мангъров, че „всеки ден е в ковид отделения без маска“, неговия началник проф. д-р Татяна Червенякова, опроверга това и обяви, че той не е включен в дежурствата на „първа линия“ до този момент.

Доц. Мангъров е шеф на детската клиника в Инфекциозна болница и до момента не лекуваше болни с коронавирус, но а сметка на това пък обиколи страната на турне да разяснява на хората как това заболяване изисква стаден имунитет и е нищо по-различно от грип, което ще отмине през лятото.

Особена популярност придоби репликата му за „сухите съчки“, които неминуемо щели да изгорят в епидемията.

Доцентът, който е детски инфекционист и преподава на студенти, е особено почитан от групата граждани в българското общество, които се опъват на противоепидемичните мерки и даже стигат дотам да твърдят, че няма такъв вирус.

Директорът на Инфекциозната болница проф. Татяна Червенякова уточни, че преминаването на Мангъров на първа линия в лечението на COVID-19 става по негово желание.

Свързани публикации