• 18.07.2024

Поети и писатели получиха отличия в конкурса „Яна Язова“ в Лом

 Поети и писатели получиха отличия в конкурса „Яна Язова“ в Лом

Поети и писатели от различни краища на страната, отличени в националния литературен конкурс „Яна Язова“, бяха наградени на церемония в Лом, където е родното място на известната писателка.
Първа награда за разказ бе присъдена на Елена Немска от Габрово за „Най-голямото вълшебство“. Наталия Тарантинова от град Хаджидимово получи втора награда за творбата „Майка“, а Таня Томова от Свиленград е отличена с трета награда за разказа „Годината 2184“. Две са специалните награди, които се присъждат на Мирослав Милев от Пловдив за „Жадният“ и Моника Иванова от Лом за „Илюзия“, информира БТА.


В раздел „поезия“ на първо място е класирано стихотворението „Понякога когато“ на Йоанна Миланова от село Черни връх в община Вълчедръм. Йоана Вангелова от София получава втората награда за „Пропадане“, а на Деница Петкова от Дряново е присъдена трета награда за творбата „Онази невъзможната“. Специалните награди за поезия са бяха връчени на Габриела Каменова от София и Кирил Димов от Казанлък за стихотворенията „Очакване “ и „Любовта“.

Снимка: medianews.bg

Свързани публикации

None found