• 21.06.2024

Побой в БСП – Варна по време на партийно събрание

 Побой в БСП – Варна по време на партийно събрание

Снимка: BGReporter.info

На областното заседание на младежката структура на БСП Варна е бит общинския председател на БСП в област Варна Валентин Вълчев . На 20.10.2020е свикано събрание на областната структура на младежката организация на БСП Варна, на която трябва да избере нов председател и ново ръководство. Още от самото начало атмосферата е нажежена и започват пререкания в събранието от легитимността част от неговите членове. Взаимни нападки между членовете на организацията  ескалират спор между членовете. Спорът е основно за легитимността на излъчения от младежката общинска организация на БСП в община Долен Чифлик. Затова участниците в събранието взимат решение да извикват общинският председател на БСП Долен Чифлик, за да потвърди кой е легитимен участник в събранието от младежката организация и кой е неин председател.

Долен Чифлик е втората по численост организация на БСП в областта, след градската, във Варна. Валентин Вълчев идва и посочва легитимния председател на младежите в община Долен Чифлик, коментираха запознати със ситуацията в морския град за bgreporter.info.

Бития общинският председател на БСП Долен Чифлик – Валентин Вълчев

След като потвърждава легитимността на младежкият председатели на областното заседание на младежката структура на БСП Варна, Вълчев е нападнат и набит. Според запознати със ситуацията във БСП – Варна това се е случило по поръчение на Иван Иванов – депутат на БСП, избран от 3 МИР. Иванов по прякор „Пилето“ е един от хората посочени от Кирил Добрев за депутат от Варна. Председателя на БСП Долен Чифлик е нападнат по време на самото събрание, от човек по прякор Чирпанеца, нарочно доведен от депутата Иван Иванов, за да извърши побоя над червения активист.

Мястото на побоят е – пред областния съвет на БСП Варна. Помещението на областния съвет във Варна се оказва, че е наето от същото лице по прякор Чирпанеца. Саморазправата с Вълчев е станала, пред свидетели –участници в партийното мероприятие . Полицията е започнала разследване по случая. За инцидента е информиран и главния прокурор Иван Гешев.

Свързани публикации