• 17.07.2024

Плащаме сметки за ток отново за срок 10-14 дни

 Плащаме сметки за ток отново за срок 10-14 дни

Снимка: BGReporter.info

„ЧЕЗ Електро България“ АД възстановавява стандартния срок за плащане на сметки, който е между 10-14 дни съобщава сайта ТВНОВИНИ.БГ.

Сайтът е получил множество запитавния на абонати “защо срока е намален без те да бъдат уводемени, пишат още от редакцията. Представители на „ЧЕЗ Електро България“ АД, цитирани от ТВНОВИНИ.БГ, разяснили, че са въвели по-голям срок за плащане повреме на “Извънредното положение“ в страната от месец март на 20-30 дни като срока първо е бил 20 дни, а след това дори 30 дни за да може абонатите да успвят да си платят задълженията,  като те са единствата компания въвела такъви срокове в страната.

Важното за абоната е, че ако не успее да заплати фактурата си в срок  той ще има около 20-30 дни да плати преди да му бъде изключено електрозахранването. 

Като през тези дни „ЧЕЗ Електро България“ АД информира и със sms, e-mail или по телефона клиенти, пропуснали стандартния срок за плащане на сметката, освен това абонат няма остане без захранване но ще плати лихва. Ако случайно не успее да зплати фактурата си и в този срок тогава вече захранването ще бъде прекъснато допълват още от компанията.

От медията са установили при своя проверка, съществена разлика. Тя се състои в това, че за същия месец през 2019-та година срока за плащане дори е бил 24 дни от датата на издаване на фактурата.

Например 10 месец 2020 срок от 27 октомври до 10 ноември – 14 дни

10 месец 2019 срок от 25 октомври до 18 ноември или 24 дни.

От медията призовават читателите да следят датата за плащане на фактурата си за електрозахранване за да не бъдат неприятно сюрпризирани след това

Свързани публикации

None found