• 30.03.2023

(СНИМКИ +18) BGReporter.info: Питбул едва не уби 4 годишно дете в жк. Триъгълника

 (СНИМКИ +18) BGReporter.info: Питбул едва не уби 4 годишно дете в жк. Триъгълника

Снимка: pixabay

На първи април към 18:30 в градинката на Ломско шосе №15 домашно куче от породата питбул напада 4-ри годишната Дарина докато бащата и чичо ѝ я разхождат. Кучето е захапало детето за главата и само бързата намесата на чичото я спасява от захапката на разярения питбул.

Започнах да плюя в носа на питбула, за да пусне детето от челюстите си. Веднага след това се обадих на телефон 112.

каза за BGReporter.info в телефонен разговор чичото на детето.

В 19:25 часа майката на детето получава обаждане от бащата, че са в Пирогов и му трябва ЕГН-то на детето, чак тогава вторият родител разбира за инцидента. Двамата родители не живеят заедно.

Веднага тръгнах към болницата и към 19:50 часа бях вече там. Детето беше в шок, разстроено, цялото яке и блуза в кръв.

разказа Габриела Кирова-майка на детето.

След престой на детето 3 часа в шокова зала лекарите ни информираха, че състоянието на Дарина е много тежко и раните не могат да бъдат обработени в шокова зала и ще трябва да бъде оперирана. Извикаха ме в кабинета и ми обясниха, че поради състоянието ѝ трябва да оперирана с пълна упойка и също така интубирана.

разказва още разстроената майка.
Снимка: Габриела Кирова

След близо 3 часа в операционната зала, лекарите са казали на майката, че може да си вземе детето при нея в стаята.

Малката беше в шок от състоянието си, от това, което е преживяла, от дренажа… като цяло от ситуацията, не спираше да задава въпроси, защо има маркуч, тръбичка, защо е тук, няма ли да се прибираме вкъщи, знаеш ли как ме захапа кучето?. След като детето вече беше при мен, неврохирургът извършил операцията ме намери и каза, че всъщност травмите не са само по кожата, раната не е само една, а 4 и има фрактури на черепа на 2 места и че е цяло чудо, че ципата около мозъка е здрава и сме се отървали с толкова поне на този етап. Лекарят каза също, че ще се наложи скенер още на сутринта, веднага след като ни изпратят с линейка до Александровска болница, където е единственият противобесен кабинет и специалистите могат да преценят дали да се прави ваксина.

обясни с сълзи на очите Габриела Кирова.
Снимка: Габриела Кирова

Maйката на пострадалата Дарина е потресена от телефонно обаждане и продължи да разказва дословно:

„Докато бяхме с линейка в друга болница, получих телефонно обаждане от чичото на детето. Знаейки, че е той, вдигнах. Оказа се, че на телефона е собатвеничката на кучето. “Заинтересована” за детето и с въпрос: “Има ли как в жалбата да напишете, че не знаете на кого е кучето?”. Зададох ѝ въпрос: дали има представа в какво състояние е детенцето ми заради тях и ѝ казах, че нямам намерение да крия ничий виновен задник, защото утре може друго детенце от същият блок да няма нашият късмет, да има човек на 2 м от него. Обясних ѝ, че вече всички са запознати със случаят, защото охраната на Пирогов записваше всичко подробно докато бащата на детето ми разказваше. Той също е уведомил и полицията. Лекарите също разпитваха знае ли се на кого е кучето, какво е кучето, има ли паспорт и ваксинации, защото е важно за състоянието на детето“.

„Всички лекари и охраната бяха възмутени от това, че такова куче бива пуснато на тревна площ пред блок, пълен с много малки деца, без намордник и каишка.“

„Много хора от квартала призовават да се “накаже виновникът”, защото утре може да е друго дете… И ме потърсиха с правилни предположения на кого е кучето“….

„Познавам собствениците на кучето, но нямах представа, че вече имат куче, тъй като от година и половина не живея в близост. Ако имах информация за това куче и разходките му, детето ми нямаше да е там“.

„Ще отнеме време да се изяснят всички травми и щети, нанесени върху детето! Детето в момента е в стабилно състояние, под наблюдение“!


„Но е все още стресирано и често разказва как “кучето ме захапа”.

„Благодарна съм на всички, на целият екип на болница Пирогов, за адекватната и бърза намеса“!

Свързани публикации