• 19.05.2024

Петър Велков: Проф. Чорбанов е в болница в тежко състояние с COVID-19

 Петър Велков: Проф. Чорбанов е в болница в тежко състояние с COVID-19

Кадър БНТ

Проф. Андрей Чорбанов е приет на 19.03 (петък) в болница с PCR позитивен тест за COVID-19 и двойна бронхопневмония. Това твърди в публикация във Фейсбук математикът Петър Велков.

По информацията, която имам, той се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция. Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата. Това съобщи преди минути във фейсук математикът Петър Велков. 

Той припомня и скандалните тези на кандидата за депутат на Слави Трифонов срещу коронавируса и пандемията, граничещи с тези на доц. Мангъров. 

Нa 25.02 при Хeкимян Чoрбaнoв признaвa, чe e прeкaрaл вируca. В други интeрвютa cъщo e зaявявaл, кaтo e кaзвaл, чe тoвa ce e cлучилo прeз нoeмври.
Нa 19-ти мaрт тoй пocтъпвa c пoзитивeн ПCР в бoлницa.

При Хeкимян тoй зaяви: „Aз нямa дa ce вaкcинирaм, зaщoтo прeкaрaх вируca. Прoдължaвaм дa твърдя oтгoвoрнo, чe прeкaрaлитe зaбoлявaнeтo имaт изключитeлнo трaeн имунитeт cрeщу вируca. Ecтecтвeният имунитeт e мнoгo пo-cилeн oт вaкcинaлния“.

В началото на март, дни преди да позитивира за втори път тест, той заяви: “Безсмислено е преболедувалите КОВИД-19 да се ваксинират. Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус. По-рано заяви преболедувалите класическия вариант на коронавируса ще имат защита и срещу новия вариант.“

Чорбанов или е излъгал, затова че е карал COVID-19 или при него се наблюдава някаква форма на реинфекция с вируса. Така или иначе една от двете му теза е грешна, за пореден път.

На 15-ти март (преди точно 6 дни) беше последното участие на Чорбанов при Цветанка Ризова, където той сееше поредните ненаучни тези, но за съжаление, вече е сеел най-вероятно и обилна доза вирусни частици. Той се подиграва на хората, носещи маска.
Чорбанов последните седмици е на събития и на партията на Слави, от която се кандидатира. Без маски винаги. Техните събитие продължават в момента в затворени пространства без маски в контакт с хора, които най-вероятно са имали незащитен близък (както Чорбанов го нарича – интимен) контакт с него.

За съжаление, освен с вируса на глупостта, довел до загубата много човешки животи, вече най-вероятно и директно е отговорен за заразяването на немалко хора.

Присъединявам се към призива на д-р Царкова: “Пожелавам бързо оздравяване на Чорбанов, понякога някои на собствен гръб трябва да изпитат през какъв ад минават стотици обикновени българи, за да спрат да „хранят „егото си и да сеят престъпна дезинформация. На война знаете какво се случва с дезинформаторите, а ние сме в тежка, необявена такава…“

Надявам се, въпреки че знам, че няма да се случи – той да издържи най-после и теста за човечността и да промени поведението и позициите си, когато излезе от болницата!.

пише Велков.

Свързани публикации

None found