• 23.06.2024

Петима души от социално заведение „Розовата къща“ в Русе са с коронавирус

 Петима души от социално заведение „Розовата къща“ в Русе са с коронавирус

Снимка: EFE

220 станаха активните случаи на COVID-19 в област Русе, съобщават от областната администрация. Само за последното денонощие в региона са регистрирани 49 новозаразени, като 45 от тях са от Русе и по един от Басарбово, Две могили, Кацелово и Щръклево. 46 от всички нови случаи остават под домашна изолация, а трима души са хоспитализирани.

С коронавирусна инфекция е установен и един жител на Русе, който е на домашна изолация на адрес в друга област. Затова и в Единния информационен портал за Русенско са обявени 50 нови случая на заразени с COVID-19.

С положителен PCR тест за коронавирусна инфекция е и 7-годишна ученичка от първи клас в СУ „Васил Левски“. Тя е в добро здравословно състояние и е под домашна изолация.

Вчера беше регистриран и първи случай на COVID-19 в Центъра за настаняване от смесен тип на деца и младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе. Това е 69-годишна медицинска сестра, която остава под домашна изолация. В социалното заведение за коронавирус с PCR тест са тествани 13 души от персонала и 12 младежи, които са потребители на социалните услуги там. С положителни резултати, освен медицинската сестра, са още четирима души – една детегледачка и трима потребители – две жени на 19 и 25 години и 16-годишно момче.

Общо диагностицираните с коронавирус в област Русе вече са 642. Към момента 44 от тях са на болнично лечение, а 176 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско са 396.

Свързани публикации