• 11.12.2023

Весела Лечева поиска от Нинова да поеме персонална политическа отговорност

 Весела Лечева поиска от Нинова да поеме персонална политическа отговорност

Снимка: Facebook

Лечева призова, да се спре търсенето на „враг с партиен билет“, както и да се признят грешките в предизборния щаб.

За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез който да получи индулгенция. В случая става въпрос за срещи с общински и областни председатели. Този формат е различен от ръководните ни органи и от него няма да произтекат легитимни решения.

Лечева все пак пак очаква на този разговор, макар и закъснял и в този формат, лично председателят да поеме отговорност къде сгреши и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си.

Очаквам да признае за грешката си и при формиране на предизборния щаб, за който лично предупредих, че вътре няма хора, които имат опит и знаят как се печелят избори.

Очаквам да признае и, че всички органи бяха избрани на един единствен принцип – лоялност към председателя. Очаквам да спре търсенето на “врага с партиен билет”. Очаквам и като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори.

заявява в съобщението си Весела Лечева

Според нея сегашните партийни органи са узаконили непрозрачно и без дискусия скандални кадрови и противоуставни решения. Те са подпечатали нелогични листи и безпрецедентни намеси в решенията на местните структури. Тези органи нарушиха традиции, изграждани с десетилетия и съхранявали до момента партията.

Грешките и неосъзнаването продължават с привикването в централата на областни и общински председатели – тези, които никой не попита преди изборите какво мислят за листите и програмата. Този диалог е закъснял, а форматът отново неподходящ. За пореден път са пренебрегнати и кметовете на БСП – тези, които са извоювали победа за партията по места и които реално знаят формулата за успех.

Призовавам за нови общопартийни органи, които могат да преведат партията през кризата, в която се намира.

Свързани публикации

None found