• 25.05.2024

Паргов: Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска длъжност

 Паргов: Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска длъжност

Колаж: BGReporter.info

Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска длъжност. За нея трябва експертиза. Екологична експертиза, каквато новоназначеният Ивайло Иванов, уволнен неотдавна от поста главен секретар на МВР, не притежава. 

Учуден съм от кадровата политика на кмета Йорданка Фандъкова.

От една страна това назначение показва, че липсата на кадри за администрацията в Столична община е много голям проблем. Това обяснява и редицата слабости в дейността й. Тях неведнъж с колегите от групата на БСП в СОС сме ги посочвали, борили сме се и продължаваме да го правим. 

Най-малко обаче е неморално точно Ивайло Иванов да бъде назначен за директор на Столичния инспекторат.

добавя Калоян Паргов във фейсбук.

След всичките скандали с превишаване на правата на полицията по време на протестите миналата година, заради които Иванов беше отстранен от поста главен секретар на МВР, това назначение буди недоумение.

От друга страна, това назначение показва, че от ГЕРБ продължават да подсилват позициите си в местната власт като инсталират на различни постове верните си изпълнители. Прибирането им на удобни административни позиции в общините само потвърждава моето твърдение, че доскорошните управляващи се окопават в местната власт, отлично разбирайки, че националната за тях вече е мираж.

Свързани публикации

None found