• 26.05.2024

Панов се усъмни, че Радев и ДПС си помагат

 Панов се усъмни, че  Радев и ДПС си помагат

Снимка: BGReporter.info

Кандидатът за президент и председател на ВКС Лозан Панов подозира договорки между ДПС и Румен Радев. По думите му е напълно възможно ДПС „да играе и с други играчи“.

„Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима. Ако се върви в тази посока, според мен това не е безобидно.

Заяви Панов пред Нова телевизия.

Разменените реплики (с Радев – бел.ред.) за родината мобилизират вота и на единия, и на другия“, каза кандидатът за президент на Демократична България”.

Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и движението – него. И даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга също активирали собствения си електорат. Той припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години ДПС в подкрепило Румен Радев. Според Панов подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че „сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този момент от политиката“.

ДПС обаче официално обяви, че ще работи на президентските избори срещу Радев.

„Очевидно става дума за нещо различно. Тематиката, свързана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи достатъчно тревожно в кампанията за президент“, каза Панов.

Свързани публикации

None found