• 15.07.2024

Още ден, пролетен с до 10°C. От четвъртък – вятър и студ, после и сняг

 Още ден, пролетен с до 10°C. От четвъртък – вятър и студ, после и сняг

Снимка: BGReporter.info

Днес все още ще е топло за февруари, с температури от 5 до 10 градуса сутрин и от 14 до 19 след обяд.

Облачността ще бъде променлива, почти без валежи, съобщиха синоптиците от НИМХ.

Промяната на времето започва в  четвъртък. Температурите все още ще бъдат високи, почти без промяна в сравнение с тези от сряда, но вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне мощно нахлуване на арктичен въздух, чийто произход е от района на Северен Урал, преде glas.bg.

Ще бъде облачно, на места главно в около планините ще превалява дъжд.

В петък ни очаква съвсем различно време от това, с което свикнахме през по-голямата част от зимата до момента. Минималните температури ще са от минус 10 до минус 4, само  на югоизток все още до около нулата.

Дневните стойности ще останат отрицателни в голяма част от страната и ще бъдат от минус 5 до нула, само на юг все още до около 2-3 градуса. Ще духа силен и бурен западен вятър, който ще усилва усещането за студ.

При този процес до края на седмицата в нашата страна валежите ще бъдат съвсем малко или ще липсват. Слаб сняг и тънка нова снежна покривка ще има предимно по планините и в някои западни и югозападни райони.

Студено и много ветровито ще остане в събота. Минималните температури ще са от минус 11 до минус 4, а дневните – отрицателни в голяма част от страната, от минус 5 до нула градуса. На места на югозапад и юг ще превали слаб сняг. Без съществена промяна ще остане и в неделя и в началото на следващата седмица.

Свързани публикации

None found