• 25.05.2024

От „Пирогов“ дадоха разяснения по случая „Мустафа Емин“

 От „Пирогов“ дадоха разяснения по случая „Мустафа Емин“

Снимка: BGReporter.info

Дежурните медици в Спешното отделение на „Пирогов“ са спазили всички стандарти за работа и оказване на помощ на детето на Мустафа Емин, съветник от „Да, България“ на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това показват резултатите от направената вътрешна проверка, назначена от ръководството на спешната болница след публикуваната информация, че съветникът се е държал арогантно и е отправял заплахи към персонала, пише БНР.

По време на проверката са снети записи, както и обяснения от страна на медицинските специалисти, които имат отношение по случая. Проведени са срещи с всички, имащи отношение към случилото се. Резултатите показват, че дежурните са направили нужните прегледи и изследвания и са изпратили малкия пациент с препоръки вкъщи. 

Документацията за детето е водена по правилата. През тези часове в детската противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 деца и е направена продължителна животоспасяваща процедура на друго дете, което е било прието с тежък хеморагичен шок. 

Правилата на триажа са спазени стриктно, показва проверката. Данните от нея са предоставени на Етичната комисия на политическа партия Д“а, България“. От болницата имат готовност да предоставят информация на всички заинтересовани при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни.

Свързани публикации

None found