• 25.05.2024

Откриха незаконна сеч в Борисовата градина, глобяват собственика на терена с 50 бона

 Откриха незаконна сеч в Борисовата градина, глобяват собственика на терена с 50 бона

Снимка: BGReporter.info

Незаконна сеч в Борисовата градина. 20 дървета са били отсечени в района на къпалнята „Мария Луиза“. Дружеството собственик на терена ще бъде глобено с 50 хиляди лева.

Преди седмица кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета на частния терен – 5 иглолистни, които са били изсъхнали, и 5 широколистни.

За случая се разчува от видеа в социалните мрежи, публикувани преди 2 дни. По-късно последва и пост на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от който стана ясно, че дърветата са 20, предаде Bulgaria ON AIR.

И тази нощ сечта е продължило с тежка техника.

Проверката на екипа на дирекция „Зелена система“ на Столичната община е установила, че другите дървета са били изсечени, без какъвто и да е разрешителен документ. На представители на фирмата е издадено предупреждение и всички дейности по премахване на дървета са спрени.

„Имаме парк и видеонаблюдение, за което са дадени милиони, имаме полиция, конна полиция, които са ужасно са изненади, че цяла нощ огромни машини, с които Столичната община не разполага, са рязали стотици дървета“, каза Гергана Пирозова.

Оказва, че на още 2 места в района на къпалнята на „Мария Луиза“ има незаконна сеч.

Свързани публикации

None found