• 05.03.2024

Операция „Алкохол и наркотици“ се провежда от 7 до 13 декември

 Операция „Алкохол и наркотици“ се провежда от 7 до 13 декември

Снимка: пресцентър на МВР

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 7 до 13 декември.

През първите единадесет месеца на 2020 год. пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР – Разград бележи влошаване в сравнение на същия период на миналата година. Над 12 % от всички възникнали ПТП са причинени от водачи, употребили алкохол, като в тези случаи са ранени 14 човека. Не са редки и случаите, когато водачи управляват без съответното свидетелство за управление на МПС или след употреба на алкохол и наркотични вещества.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни или нерегистрирани превозни средства, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Проверките се извършват в сутрешните и вечерни часове, а продължителността им се определя съгласно обстановката.

Свързани публикации

None found