• 25.05.2024

Община Добрич сезира Европейската прокуратура за ремонта на пешеходната зона в града

 Община Добрич сезира Европейската прокуратура за ремонта на пешеходната зона в града

Снимка: pronewsdobrich.bg

Община Добрич ще сезира Европейската прокуратура относно ремонта на централната пешеходна зона в града. Проектът е завършен през 2011 година и за него са инвестирани над 4 900 000 лв., отпуснати безвъзмездно по Оперативната програма „Регионално развитие“.

Причината местната власт да се обърне към прокуратурата е лошото експлоатационно състояние на пешеходната зона и разминавания в данните от документацията, съобщава БНР.

Проектът за ремонта е одобрен и реализиран, без да е проведено преди това обществено обсъждане, не е било поискано и становището на професионалните гилдии на архитектите и инженерите в Добрич.

Появата на дефекти започва малко след приключването и приемането на строежа през 2011 година. Предвидената дебелина на настилката от клинкерни плочи е била намалена от 4 и 6 см на 2 и 4 см. Още по фрапиращо е, че по време на изпълнение са променени настилките на 2, и още по-фрапиращо, на 1,5 см.

защви зам.-кметът по строителни дейности инж. Пенчо Керванов

Цялата документация и фактология по реализирането на този проект ще бъде изпратена до Европейската прокуратура. Ще го изпратим на Лаура Кьовеши, за да може тя да си извърши своите проверки.

информира кметът на община Добрич Йордан Йорданов

Свързани публикации

None found