• 23.06.2024

Обвиниха шофьора, прегазил крака на полицай по пътя за Седемте рилски езера

 Обвиниха шофьора, прегазил крака на полицай по пътя за Седемте рилски езера

Снимка: NOVA

Шофьори на джипове, които возят туристи в Рила, се събраха с искане да бъде освободен техния 32-годишен колега, който, според прокуратурата, преминал през крака на полицай.

Районната прокуратура в Дупница по-рано го привлече в качеството на обвиняем за осуетяване на полицейска проверка, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, отбелязват от обвинението.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

Джипове продължават да качват туристи към Рилските езера, въпреки забраната и поставената бариера. За това сигнализираха зрители на NOVA. При акция вчера на полицията и данъчните шофьор мина през крака на проверяващ.

Шофьорите казват, че техният колега е побягнал след като се е изплашил.

„Тук съм, защото трябва да пуснат брат ми. Той е задържан неправомерно. Не съм свидетел на случая, но той е бил гонен и се е изплашил”.

каза братът на задържания

Мярката „задържане под стража“ на обвиняемия беше удължена до 72 часа.

Свързани публикации