• 27.02.2024

Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости…

 Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости…

Снимка: Архив

Въпреки връщането на рестриктивните мерки срещу COVID-19, дванайсетокласниците в Благоевград запазват отсега ресторанти за абитуриентските си вечери. Родителите пък купуват рокли и костюми, пише dnes.bg

„Запазихме ресторант за 23 май. Засега сме дали само капаро от 100 лева“, споделя пред „Монитор“ абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.

Лошото е, че заведенията работят до 22 часа, но пък нали обещаха от 1 април да отворят дискотеките. Така че се надяваме да можем да съчетаем нещата.

допълва момичето

Последният учебен ден за дванадесетокласниците е на 14 май. Тогава 29-те абитуриенти на ПГТЛП „Гоце Делчев“ смятат да се съберат в училищния двор. И за да бъде изпращането им подобаващо, вече са ангажирали и диджей.

Готова съм за бала. Ще имам две рокли, една за изпращането на 14 май, а другата за бала. В момента се шие, ще излезе към 900 лева. Специална е и е само за абитуриентската, не мисля, че ще я облека по друг повод.

разказва бъдещата фризьорка от Симитли, Емилия Димитров

„Поканихме 300 гости. При нас традициите са такива. Трябва да бъде пищно“, обясни абитуриентката, която е от заможно семейство. Тя коментира, че не може да определи колко е разумната сума за бал, смята, че това зависи от възможностите на хората, но специално нейната абитуриентска вечер с всички приготовления и гости ще излезе към 20 000 лв.

Вълненията си сподели и бъдещият готвач Александър Гогов, който си е харесал костюм за 800 лв. Заради пандемията, неяснотите при излизане от страната и писиар тестовете, абитуриентите не плануват традиционната втора вечер в Гърция, но обсъждат вариант да си организират празника някъде в България.

Освен абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост на същата дата – 23 май, в същото заведение завършването си планират да празнуват и 130-те дванадесетокласници на Професионалната гимназия по икономика.

Абитуриенти от други благоевградски училища също са направили резервации в двата популярни ресторанта, където през последните години по традиция се провеждат баловете.

Свързани публикации

None found