• 17.07.2024

Нови случаи на COVID-19 в три русенски училища

 Нови случаи на COVID-19 в три русенски училища

Снимка: BGReporter.info

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани 12 нови случая на коронавирус.

Трима от тях са хоспитализирани в Университетска болница „Медика Русе“. Става дума за мъж и жена съответно на 50 и 49 години. Те живеят заедно в едно домакинство, докато при третия пациент, който също е на болнично лечение, не е установена епидемична връзка.

Всички останали са в добро здравословно състояние, без сериозна симптоматика и са оставени под домашна изолация. Сред тях е и 13-годишен ученик от 7 клас в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“.

За момента, са установени 11 контактни лица на момчето. Всички те са от паралелката, в която се обучава. На тях също ще им се наложи да останат под 14-дневна домашна карантина.

С положителен PCR тест за коронавирусна инфекция се оказват и две учителки. Едната от тях е на 55 години и е преподавала във втори и трети клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, а другата жена, която е на 44-годишна възраст, е учителка в един от първите класове в СУ „Васил Левски“.

Епидемичните проучвания продължават, като за момента от Гимназията по европейски езици под карантина остават 43-ма ученици. Последното посещение на учителката там е било миналия петък.

Всички останали заболели са на възраст между 20 и 58 години и са от Русе, с изключение на 50-годишен мъж от село Острица.

Припомняме, че общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 476 души, като активните случаи са 77. От тях 26 са на болнично лечение, а 51 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 376. Няма и починали пациенти с положителен PCR тест в региона за изминалите 24 часа.

Свързани публикации