• 23.06.2024

Нова организация на движение на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Тодор Каблешков“ влиза в сила от днес 22 август

 Нова организация на движение на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Тодор Каблешков“ влиза в сила от днес 22 август

Снимка: Столична община

Заместник-кметът Кристиян Кръстев посети обекта на бул. „България“ и обсъди заедно със строителите промяна в организацията на движение на кръстовището с ул. „Тодор Каблешков“, съобщиха от Столична община.

Промяната се налага във връзка със започналите строително-монтажни дейности на мостовото съоръжение, разкриване и монтаж на арматурата, както и полагане на хидроизолация. 

Новата организация на движение цели да осигури достъп до Мол – България и до намиращите се в близост жилищни сгради. Временното транспортно решение включва затваряне участък на „Тодор Каблешков“ от входа на Мол – България до стеснения участък на улицата (200 метра), преминаване на автомобилите през зеления остров на ул. „Тодор Каблешков“  покрай Мол-а и оттам по изграден временен път към квартала.

Снимка: Столична община

Входът през зеления остров се отваря на 22.08. След приключване на строително-монтажните работи прекъснатият участък от зеления остров ще бъде възстановен заедно с попадащите в обхвата на подлеза зелени площи. В зоната няма дървесна и храстова растителност. 

Строителните дейности по лявото пътно платно на бул. „България“ в участъка между ул. „Тодор Каблешков“ и Околовръстен път се движат в срок, работи се по пътната настилка в участъка, а на подлеза с ул. „Флора“ се полага хидроизолация. Обектът трябва да бъде завършен до средата на септември.

Свързани публикации

None found