• 18.07.2024

Нинова подготвя паралелна партия при загуба на изборите

 Нинова подготвя паралелна партия при загуба на изборите

Снимка: facebook Заклинанията и клетвите на Нинова, вместо програма с ангажиментите й за следващите 4 години

След като напълно саботира ръководството на БСП, в лицето на националния съвет, Нинова продължава своите действия, за разцепване на БСП и конфронтиране с легитимно избраните ръководства на червените по места. Поредната проява на своеволие на кандидатката за втори мандат е среща във Видин, организирана от Пламен Трифонов.

Припомняме, че през 2015 г, осем от 25-те номинирани за общински съветници напуснаха листата на БСП заради действията на тогавашния председател на Общинския съвет на БСП – Видин Пламен Трифонов, днес общински съветник от Атака. Същият Трифонов се беше барикадирал през 2015 в сградата на социалистите и отказваше да допусне представители на Областния съвет на БСП, който също има помещения там. След като Нинова приема подобна покана – това показва единствено, че демонстрира неуважение и незачитане на местни председатели и организации на БСП, които не са избрани по нейна воля и селекция. Пренебрегването на поканата от легитимното областно ръководство ще отблъсне от участие в така наречения „пряк избор“ редовите социалисти.

Поведението на Нинова подстрекава неучастието на имащите право на глас, което ще се превърне в своеобразен вот на недоверие към нея на 12 септември. Вероятно това е резервният й план, след евентуална загуба на лидерския пост, да създаде друга политическа структура с персонални свои поддръжници, с които сега провежда срещите. Възмутени партийни функционери коментират пред bgreporter.info, че до момента Нинова няма дори програма, която да е представила на социалистите, като своя визия за следващите 4 години.

На 21.08.2020 г. бе проведено събрание на ОбС на БСП Видин. На него се взе решение да бъде поканена г-жа Корнелия Нинова на среща с актива на БСП Видин в залата на Общинския партиен съвет. Срещата трябваше да се проведе на 25.08.2020 г. от 16.00 ч. Датата и часът не бяха избрани случайно – по-рано същия ден получихме писмо от Филип Попов, уведомяващ ни за среща с Нинова, организирана от Инициативен комитет на 25.08.20 г. от 17.00 ч. Затова предложихме удобен за кандидатката за председател на БСП час, за да има достатъчно време и за двете мероприятия.
Днес получихме отказ на поканата ни.
Вероятно г-жа Нинова е била подведена, за да предпочете среща с хора от Инициативния комитет в нейна подкрепа, които са се самоизключили от БСП, работят на различни избори против партията, участват в местната власт от името на друга политическа сила и вече 5 години подкрепят ГЕРБ в ОбС Видин! Хора, които не могат да участват в избора на председател на БСП, тъй като не са партийни членове, но по неясни причини правят всичко възможно да се намесят в него и да го манипулират.

се казва в изявление на страницата на БСП – Видин във facebook

Изявява се на срещите с емоционални тиради и заклинания. Изказванията на Нинова пред соц. актива са в минало време и включват “постижения”, като телевизията, която до момента освен да обезкървява финансово БСП, не е постигнала никакъв резултат в идейно пропаганден план, който да е съответстващ на вложения ресурс в нея.

Не кой да е, а именно осъдения скоро на 2 г., условно – Румен Овчаров, е натоварен да ръководи екипа, който пише програмата на БСП, която да бъде представена на конгреса. Въпреки, че съдът постанови, че Овчаров няма право да заема ръководни длъжности, той все още е част от ръководният орган на БСП – Национален съвет. Това недоразумение, както своеволията произтичащи от решенията на комисията, която е съставена да организира изборите на 12 септември, трябва да бъдат отстранени на предстоящия в края на седмицата пленум на националния съвет. Това ще бъде едно от последните заседания на настоящия състав на националния съвет на БСП преди избора на нов, на 50-тия конгрес на 26 септември.

Свързани публикации