• 22.04.2024

Некачествен ремонт разгневи живущи в столичен квартал

 Некачествен ремонт разгневи живущи в столичен квартал

Снимка: BGreporter.info

В квартал Красна поляна вече 35 години живущите в блок 241 се надяват, че общината ще им оправи паркинга, улицата към блока и тротоара. Когато най-сетне идва очаквания момент, хората останали изненадани от лошото качество и разликата от обявеното по проект.

Докато вървяли ремонтните дейности, хората от блока виждали, че настилката се прави некачествено. Последвали обаждания на разочарованите и поредица от жалби до СО и Столичен Инспекторат, в които хората настоявали да се направи проверка, но нито една институция не предприела мерки. Недоволните граждани разказаха , пред нас, че борбата им с общината за ремонта датира от 35 години.

разказват пред репортер на bgreporter.info.

Паркинга се ползва също и от автомобили на живущи в съседните блокове, защото паркоместата около тях са окупирани от незаконни гаражни клетки. Голяма част от клетките са поставени през 80 и 90 г, но в момента се ползвали предимно за складове, а друга част се отдавали под наем, а общината не предприема действия по премахването им.

Когато започнал ремонта на злополучния паркинг хората от блоковете в района били изумени от това, което се изгражда и заложеното в първоначалния проект. Според тях по проект е трябвало пространството да бъде цялостно асфалтирано, а работниците асфалтирали само половината паркинг. Недоволството на хората ескалирало, след като тротоара e бил направен некачествено и създава предпоставка за инциденти. Веднага потърсили заместник кмета

Николай Вушовски, да се намеси за да се отстранят нередностите, но вместо разбиране, получили арогантно отношение. По думите им той започнал да им обяснявa „сулю и пулю трябва да са благодарни и това, което се прави и да не знаят много”.

Очевидци ни разказаха, че положения асфалт е едва 3 см.

Не слагаха битумно лепило между асфалта и чакъла. По време на асфалтирането заваля дъжд, но полагането на асфалта продължи. Дори и асфалтовата машина затъна в чакъла и докато правеха опити да я извадят, асфалта и чакъла се смесили, но това не попречи на “ремонта”.

жалват се гражданите

Живеещите от блок 241 са категорични, че зам. кмета Николай Вушовски има вина за изключително некачествения ремонт и питат: “защо не беше асфалтиран целия паркинг и защо е пренасочил средства и асфалт, за да се изкопае 20 см здрав асфалт пред неговия блок, след като няма заложен проект?”.

Снимка: BGreporter.info

BGreporter.info, ще продължи да следи развитието по темата, и ще потърси и мнението на заместник кмета или друг представител от районната администрация на Красна поляна.

Свързани публикации