• 29.09.2022

(НА ЖИВО) Борисов показва с машина как ще се извърши манипулацията на вота

 (НА ЖИВО)  Борисов показва с машина как ще се извърши манипулацията на вота

Кадър: BGReporter.info

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира възможните манипулации на изборите. Според ГЕРБ служебния кабинет на Румен Радев чрез министрите му и особено вътрешния – Бойко Рашков, с единствената цел да си осигури втори мандат и пълен имунитет от съдебно преследване за още 5 години.

Жечо Станков от ГЕРБ показа нагледно как при гласуване с машина един човек може да гласува повече от веднъж. Така например ако първоначално не е гласувал за парламент, а само за президент и след това поиска да гласува за народни представители, при втория опит може да гласува отново за президентските избори и така накрая да има три квитанции – два за президентските избори и един път за парламентарните.

Борисов и Станков показаха също така, че симулационните машини не показват номера на ГЕРБ в бюлетината, както и номера на преференцията. Бившият премиер се възмути, че от ЦИК лъжат, че са дали машини за обучение, след като представителите на ГЕРБ не могат да обучат своите симпатизанти, понеже техният номер го няма в бюлетината.

„Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в правилата за гласуване, който позволява на гражданите да гласуват повече от веднъж. Отговорът е, че има. Оказва се, че ЦИК делигира дейността си на няколко човека, които никой не ги знае кои са“, каза още Томислав Дончев за няколкото софтуерни техници, които ще се занимават с поддръжката на софтуера на машините.

Томислав Дончев заяви, че трети ден питат какво правят тези допълнителни 228 машини, които не са предназначени за гласуване, в склада, където се съхраняват и останалите машини. По думите му всички институции дават различни мнения по тази теза и вместо да се обединят с ясно становище, те се карат на ГЕРБ, че задават въпроси.

Кадър: BGReporter.info

Не лъжете хората, че сте им дали машини за обучение. Ето какво сте дали. К Ето тука някъде, ето тука! Кого лъжат, че са дали машини за обучение на хората.

обясни и попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Тома Биков направи разкрития и за работещите в ЦИК, които ще се занимават със софтуера. Това са четирима експерти Александър Кирков, експерт, съветник в ЦИК, занимава се с ключа на софтуера, както и Пламен Желязков и Тодор Цолов. Кирков отива в ЦИК на 2000 лева заплата, след като е работил за над 10 000 в IT компания. Интересното е, че същото прави и брат му, който се мести на държавна работа и се занимава с със сертифицирането на ключа.

Пламен Желязков пък съдружник на Атанас Шарков, който е съветник на Стефан Янев, бил е съветник и на Асен Василев.

Кадър: BGReporter.info

Тодор Цолов също, странно защо, напуска позицията си в IT компания, където взима много над 10 000 лева, за да дойде и да работи в ЦИК за 2000 лева заплата.

Свързани публикации

None found