• 19.05.2024

(НА ЖИВО) Борисов към Радев: Аз мога да предложа на Румен Радев да направим лицеви опори на кокалчета

 (НА ЖИВО) Борисов към Радев: Аз мога да предложа на Румен Радев да направим лицеви опори на кокалчета

Снимка: Пресцентър, правителствена информационна служба

Вероятно очаквате широкоспектърна политическа критика. Освен политическите послания, човек трябва да уважава себе си и хората с които е работил“, заяви Томислав Дончев по повод Плана за възстановяване, като допълни, че 85% от документа е същият, който от ГЕРБ са оставили.

Той отчете като добра новина, че въпреки закъснението, плана все пак е подаден към ЕК. Освен това мерките в подкрепа на бизнеса са преформатирани към първоначалния вариант, който са оставили от правителството на Бойко Борисов.

Дончев отчете също, че проблем е окончателното отпадане за средствата за изграждане на напоителни системи и е мярка, която е искана и чакана от селскостопанските производители. Той допълни, че програмата за саниране фактически няма да работи.

Жечо Станков уточни, че цената на тока е достигнала абсолютния си рекорд от 625 лева за мегаватчас. „Свидетели сме на провала на правителството на Радев в частта му за помощ от фризьорските салони, през пекарните, та до големия бизнес. Предложенията за 50 лв. компенсация на мегаватчас са недостатъчни и вече трябва да са поне 150 лв.“, продължи Станков.

Той подчерта, че програмата за саниране изцяло е премахната от Плана за възстановяване, а средствата за улично осветление са частично възстановени, но не достатъчно, за да може да се помогне на общините.

На пресконференцията дойде и Бойко Борисов.
Той заяви, че тока днес е минал 600 лв., на борсата. Подчерта, че Радев използва предизборно днес срещата с енергийния сектор.

„България е в тъмночервената зона на Ковид. Радев и Кацаров доведоха България там. За 6-7 дни са загинали 600-700 българи. Кой ще дойде в България? В Европа се пукат по шевовете стадионите, а ние играем пред празни трибуни. Къде е логиката на Кацаров и Радов по дискотеките да има хора, а на стадиона на открито да няма, в паралелките в училищата да няма“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 


Аз мога да предложа на Румен Радев да направим лицеви опори на кокалчета. Това не е смешно вече, народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм“, възмути се бившият премиер.

„Коалиционни партньори могат да са всички или никой! Не водим срещи, но заповядайте, призова Борисов. 

„Вече държавата е при Вера Су – на дъното. Говорих с кмета да се издаде АКТ 16, за да може служебното правителство да има лятна вила“, завърши Борисов.

Свързани публикации

None found