• 22.04.2024

Национална конференция по медийна сигурност ще се проведе в Софийския университет

 Национална конференция по медийна сигурност ще се проведе в Софийския университет

Снимка: infoz.bg

Четвъртата национална конференция по медийна сигурност ще се проведе в Новата заседателна зала на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ днес, съобщават организаторите от секция „Социални теории, стратегии и прогнози“ към ИФС-БАН, Балканския институт за стратегически прогнози и управление на риска и Фондация „Комуникации и култура“. 

Темата на конференцията е „Медиите и войната (журналистически стандарти и отговорности при отразяване на кризи и военни конфликти)“. 

Дигиталната революция промени медиите и журналистиката. Те преживяват непознати по мащаба си трудности, които изискват нови стандарти, журналистическа култура и медийна компетентност, необходими във времена на  пандемии, кризи и военни конфликти. Съвремието изисква като никога досега журналистическа и политическа етика на фона на привидната достъпност до информация и грубата пропаганда, се казва в съобщение на организаторите. 

Четвъртата национална конференция по медийна сигурност ще търси отговори на въпроси за границата между обществения интерес и сигурността, отговорността за подвеждането на аудиторията, рисковете пред разследващата военните престъпления и терористичните актове журналистика в условията на военен конфликт, предаде БТА. 

Модератори на конференцията са доц. д-р Симеон Василев, д-р Валерий Тодоров, проф. Борислав Градинаров, проф. Искра Баева.

Свързани публикации

None found