• 20.06.2024

Напрежение между демонстранти и шофьор в 40-ия ден на протести в София

 Напрежение между демонстранти и шофьор в 40-ия ден на протести в София

Снимка: БТА

Протестиращите блокираха движението на кръстовището пред Румънското посолство, а жена се опита да премине с колата си през блокадата и се стигна до саморазправа, съобщи ON AIR.

След като спряха движението, повечето коли обръщаха, за да тръгнат в обратна посока. Бял автомобил, шофиран от жена, в който се намираха и мъж и две деца реши да премине през кръстовището. Това предизвика недоволството на протестиращите, които въпреки ниската скорост се почувстваха застрашени от това, че някой може да пострада.

Демонстрантите от своя страна се опитаха да спрат автомобила с телата си. В колата имаше мъж на предната седалка, също и две деца на задната. Жената слезе от автомобила и последва вербална саморазправа между протестиращите и нея.

След като жената се „качи обратно в автомобила си, протестиращите започнаха да блъскат по автомобила и ѝ счупиха предното“ разказва момче, което е станал свидетел на инцидента.

„Искам да се прибера вкъщи, 40 дни ги търпя. Не съм минала през човек, той беше застанал пред мен. Откъде-накъде ще ме карат да минават отдругаде“

коментира жената пред журналисти

По-късно автомобилът беше пропуснат да мине и беше отведен в полицията на Първо районно управление за проверка.

Свързани публикации