• 23.06.2024

Намериха марихуана и амфетамини при спец. операция на МВР в Габрово и Хасково

 Намериха марихуана и амфетамини при спец. операция на МВР в Габрово и Хасково

Специализирани полицейски операции по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества са проведени на 22 януари т.г. на териториите на Габровска и Хасковска област. В рамките на действията ,в района на Севлиево, е спрян за проверка л.а. „Ауди“, управляван от 36-годишен местен жител.

При извършените неотложни процесуално-следствени действия в колата криминалистите от ОДМВР-Габрово открили 9 полиетиленови пакета с близо 10 кг суха листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. Мъжът е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 а ал.3 т.1 от НК.

Същия ден, на булевард в Хасково бил засечен 17-годишен, в дрехите на когото полицаите намерили 2 сгъвки със суха зелена листна маса. Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, откъдето криминалистите иззели още 11 сгъвки от същата дрога – укрити в кутии във ВиК инсталация, плик с бяло прахообразно вещество, кутия със семена и електронна везна. Извършената експертиза показва, че иззетите вещества са общо 130 г марихуана и 50 г амфетамин. Младежът е отведен в полицейския арест, а по случая е започнало бързо производство.

Свързани публикации