• 18.07.2024

Над 11 кг канабис са иззети от служители на РУ -Оряховица

 Над 11 кг канабис са иззети от служители на РУ -Оряховица

Снимка: пресцентър на МВР

Днес, на територията на Оряхово е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на разпространението на наркотични вещества. Акцията е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Враца.


В рамките на операцията е проверен частен имот в село Селановци, общ. Оряхово. В двора  и на  различни места в къщата, криминалистите открили съцветия,  суха листна маса,  растения от рода на конопа с височина от 50  до  150 см, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Общото иззето количество е над 11 килограма. В жилището са намерени и специално пригодени технически прибори и условия за отглеждането и съхранението на  растенията. Мястото е посетено от прокурор  от Районна прокуратура-Оряхово.


В рамките до 24 часа са задържани собствениците на имота- баща и син. Синът е с криминални регистрации в полицията и осъждан за притежание на наркотици.
По случая е образувано досъдебно производство във връзка с извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от НК, а работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Свързани публикации