• 22.04.2024

Множество нарушения при ремонта на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора

 Множество нарушения при ремонта на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора

Снимка: ClubZ

Редица нарушения при ремонта на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора е констатирала проверка на място на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев, предаде БНР.

Нередности са открити и при ремонта на участък от АМ „Марица“, съобщават от Пътната агенция.

При проверката на ремонта на автомагистрала „Тракия“ вчера е констатирано влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на технически надзор и неудачен проектантски и авторски контрол.

Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът, посочват от Пътната агенция.

При инспекция на ремонтните дейности на участъка от АМ „Марица“ в района на Свиленград е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на мост, на който се извършват строителни работи.

От АПИ съобщават още, че проектантът на обекта се е държал неуважително, а агенцията като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова, както и спиране на авторските права.

Свързани публикации

None found