• 27.02.2024

Министър Пулев: Нуждаем се от финансов ресурс, за да осигурим достаките на газ

 Министър Пулев: Нуждаем се от финансов ресурс, за да осигурим достаките на газ

Кадър: БТВ

Има един много сериозен финансов елемент. Кризата има финансова призма и това е нуждата от ресурс в енергетиката, за да могат да бъдат закупени доставките газ. Има проблем с ликвидността и той е продиктуван от увеличената цена на газа за септември. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев в предаването “Тази събота”. 

Той подчерта, че правим всичко възможно да осигурим нужния ресурс и ще го осигурим. 

Правим всичко възможно да установим бърз контакт с топ мениджмънта на различните международни банки и работим с пълна пара, добави Пулев. 

Всички колеги в служебния кабинет подкрепяме и сме се обединили около тази теза диверсификация, диверсификация, диверсификация. Аз съм част от кризисния щаб за решаване на ситуацията в енергетиката от самото основаване “Газпром” е споменаван само и единствено в контекста като един от всички доставчици. Тук говорим за устойчивост на доставките. Всички сме обединени около това да имаме устойчиви доставки на пазарни цени, които да са конкурентни за бизнеса, за да избегнем една лавина от фалити на малки и средни предприятия, обясни Пулев. 

Свързани публикации

None found