• 21.06.2024

МВР: Не искаме парите на нашите деца, искаме си нашите

 МВР: Не искаме парите на нашите деца, искаме си нашите

Снимка: БГНЕС

В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР остро осъжда предложението на група народни представители да върнат подоходния критерий за детските надбавки с аргумента, че парите са необходими за заплати на полицаите и допълнителното стимулиране на медиците.

Най-големият полицейски синдикат у нас – СФСМВР, изрази огромно възмущение от мотивите на правителството за отпадане на идеята всички деца да получават детски надбавки заради увеличението на заплатите на работещите в МВР.

„За пореден път сме изключително дълбоко възмутени от поведението на политическата класа в България – крайно нахално, крайно цинично. Мисля, че тези хора, и го написах във Фейсбук, счупиха тъпомера“.

заяви председателят на синдиката Валентин Попов

Валентин Попов заяви, че протестите на полицаите ще  продължат  до удовлетворяване на исканията им, като очаква подкрепа и от медиците.

Както е известно управляващите се отказаха от първоначалното си намерение да има месечни надбавки за всички милион и 250 хиляди деца догодина, като посочиха, че спестените от това 205 млн. лв. ще отидат за обещаното от премиера Борисов допълнително увеличение на заплатите в МВР и част от обещаната добавка от 600 лв. към заплатата за всички лекари.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

Свързани публикации