• 20.07.2024

Маските в класните стаи няма да са задължителни

 Маските в класните стаи няма да са задължителни

Снимка: bgreporter.info

Учениците ще влязат в класните стаи на 15-ти септември. В сутрешния блок на БНТ министърът на образованието съобщи, че се обсъждат два варианта за реакция по време на учебната година.

Около 1400 ученици ще прекрачат прага на столичното 125-то училище на 15-ти септември. Заради епидемията ще има нова организация на учебния процес.


„Различните випуски започват по различно време началото на учебния ден. Като първата цел е да няма струпване на входа на училището от много деца“

каза Венелина Николова – директор на 125 СУ „Боян Пенев“.


За да се избегнат срещите на много ученици в коридорите, различните класове ще имат различни междучасия. Учениците няма да обикалят кабинетите. Те ще се превърнат в класни стаи.


„Учителят ще влиза при тях. Всяко дете ще си стои на своето работно място. Няма да се премества“

каза директорът на 125 СУ „Боян Пенев“.


В зависимост от броя на заразените в дадена област ще се решава дали училищата там да преминат на електронно обучение.

Маските в класните стаи няма да са задължителни.

„Но в общите помещения, където се смесват деца от различни паралелки в съответствие с тази стратегия, която избрахме за невзаимодействие между паралелките, ще бъде задължително носенето на маски“, каза министърът на образованието и науката.

Обсъжда се възможността изследвания за детска градина да се изискват само от децата, които постъпват за първи път. Всички ученици ще трябва да представят резултат от профилактичен преглед и здравен картон в училището. Вероятно срокът за това ще бъде удължен.

Свързани публикации

None found