• 13.04.2024

Манолова внесе отворено писмо при Радев с настояване за референдум

 Манолова внесе отворено писмо при Радев с настояване за референдум

Снимка: BGreporter.info

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова внесе подписка при Румен Радев с настояване да се възползва от конституционното си право като президент да поиска референдум по въпросите за промените в конституцията. Манолова внесе писмено становище за това в президентството в което засяга шест пункта  за промените в конституцията.

Един от тях е да могат граждански организации да регистрират листи за изборите, което в момента не е възможно. Освен това в предложенията са намаляване на парламентарната квотата във Висшия съдебен съвет (ВСС) на пет души.

Манолова обяви идеята си преди два дни във видео-обръщение като контрапункт на предложението на премиера Борисов не гражданите, а той да предложи промените в основния закон на държавата.

„Промените не трябва да правят от настоящото мнозинство на ГЕРБ и настоящия парламент, и то при изчерпан кредит на доверие от гражданите.“

отбеляза на влизане в президентството Манолова

Също така чрез медиите в отворено писмо до Румен Радев днес Манолова призовава президентът да се възползва от конституционното си право да поиска свикване на референдум за промените в конституцията.

Свързани публикации