• 18.07.2024

Манолова:МВР тараши жилището на наш активист за наркотици и конфискува казан за компоти

 Манолова:МВР тараши жилището на наш активист за наркотици и конфискува казан за компоти

Снимка: Facebook

На импровизиран брифинг излъчен на живо във фейсбук, Мая Манолова обвини полицията в репресии срещу участници в протестните акции.

Според бившия Омбудсман и кандидат кмет за София, полицията е „тарашила“ домът на един от активистите на движението и.  Причината била, че той участва в протестните действия срещу кабинета „Борисов“.

“Пореден опит на натиск върху членове на „Изправи се. БГ“, така нарече Мая Манолова – „тарашенето на дома на активиста“. Пострадалия  от полицейската акция, обясни, че представителите на полицията са претърсвали дома му като вчера.

По думите на Манолова, са търсили наркотици.

Мая Манолова разказа, че има много измислени наказателни производства срещу членове на „Изправи се. БГ“.

Късно снощи, пред програма „Хоризонт“ на БНР, директорът на дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Любомир Янев, заяви, че никой от служителите на дирекцията не е провеждал действия по претърсване и изземане по отношение на лицето оплакало се от това и активист на протестите.

Адвокат Николай Хаджигенов малко по-рано заяви, че служители от отдел „Наркотици“ към ГДБОП и отдел „Тежки престъпления“ към МВР са нахлули в дома на майката на лицето, който по това време е на блокадата на Орлов мост.

Свързани публикации