• 23.06.2024

Майките от „Системата ни убива“ протестираха снощи

 Майките от „Системата ни убива“ протестираха снощи

Снимка: Медиапул

По време на 111-ия протест за оставка на премиера и главния прокурор, майките от „Системата ни убива“ проведоха протестна акция с искане за оставка на социалния министър Деница Сачева. Те поставиха жалейки пред Народното събрание, Министерски съвет и Министерство на труда и социалната политика.

Могилино е живо и днес и деца умират от глад

заявиха майките.

Домове на ужасите има и днес и държавната система продължава да убива деца, цитира протестиращите онлайн изданието Медиапул. Факелното им шествие стигна до Съдебната палата, за да се потърси отговорност от нехаещата за съдбата на децата институция. Майките вързаха черни балони пред сградата.

По-рано днес от социалното министерство беше припомнено, че децата от институциите са изведени от там и настанени в приемни семейства. Още през 2015 г. всички домове за деца с увреждания са премахнати, а на децата е осигурена социална услуга и близка до семейната среда, където са обгрижвани в зависимост от индивидуалните им нужди. Според ведомството това е лесно проверим факт, който опровергава „жестокото отношение“ към тези деца.

Свързани публикации

None found