• 21.06.2024

Лично Борисов пратил линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

 Лично Борисов пратил линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

Снимка: БГНЕС

След намеса на премиера Бойко Борисов се е стигнало да пращането на две линейки на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му във Видин, откъдето двамата бяха транспортирани до София и хоспитализирани, съответно той – във ВМА, а тя – в Правителствена болница. Това разкри в отговор на въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг, съобщи DarikNews.

Здравният министър не отговори на въпроса кои са останалите привилегировани, които по подобен начин след обаждане и ходатайство са били настанени в престифжни болници в столицата.

Ангелов разкри обаче, че в случая с Георгиев, който е сред организаторите на протестите срещу правителството, лично Душана Здравкова е ходатайствала пред Бойко Борисов.

Здравкова бе един от основателите на ГЕРБ и неин евродепутат, след което си тръгна със скандал от партията.

Министър-председателят е разпоредил на здравните власти да проверят дали има проблем с Видинската болница и има ли нужда от транспортирането на двамата в други лечебни заведения.

„Подходът към българските пациенти не е избирателен. На вас може да ви се струва странно, което се случва, но имаше много обаждания, включително и от лекари, вкл. и от колеги директори на лечебни заведения, които казаха, че има проблем във Видинската болница, и конкретно тези двама пациенти не могат да обслужени. Да, премиерът ни се обади, на него се е обадила Душана Здравкова, и премиерът каза да проверим каква е ситуация и направи всичко необходимо. Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Ние не търсим известност, не търсим медийна сензация. Единият пациент беше с ниска сатурация и проблеми с дишането, а другият е с трансплантиран бъбрек, за което има нужда от специализирани грижи. Не сме били водени от медийни желания за сензация“.

отчете здравният министър

В същото време настаненият във ВМА лидер на БОЕЦ продължи от реанимацията да сипе заканителни постове. Той се озова на лечение в болницата под ръководството на ген. Мутафчийски, след като преди месеци подаде иск в съда срещу него заради думите му, че българите яко ще мрат от коронавируса.

Свързани публикации