• 25.05.2024

Лекарят на починалата в Благоевград бременна искал хоспитализация 10 дни преди трагедията

 Лекарят на починалата в Благоевград бременна искал хоспитализация 10 дни преди трагедията

Снимка: BGReporter

Десет дни преди фаталния край  личният лекар на починалата в благоевградската болница бременна жена е настоял тя  бъде прегледана от гинеколог и незабавно да бъде настанена в лечебно заведение. 

Д-р Джупанов от Разлог, който е личен лекар на цялото семейство, е прегледал бременната жена в късния следобед на 5 март, петък.  Въпреки че не е имала ярко изразени  симптоми на Covidv инфекция, той е бил категоричен, че 43 годишната жена трябва да постъпи в болница. И още : 

„Моят съвет беше още в петък, когато за пръв път дойдоха, по най-бързия начин да се обърнат към акушер-гинеколог. Основното беше да влязат по най-бързия начин в болница, защото там имаше рискове – възраст, наднормено тегло, кръвно и така нататък“.

През почивните дни лекарят е поддържал постоянна връзка по телефона с пациентката и е продължил да настоява пред съпруга и  да вземат спешни мерки: 

„В неделя съпругът ѝ дойде, за да вземе документите за преглед и пак му повторих, аз съм го описал и документално, задължително веднага да тръгнат към болницата“.

Едва на четвъртия ден бременната жена постъпва в Акушерогинекологичното отделение на областната болница в Благоевград  и час след това е преместена в реанимация.  В събота сутринта  тя губи битката с Covid-19.  По случая здравният министър разпореди проверка , такава е назначил и директорът на болницата в Благоевград.  

Свързани публикации