• 17.07.2024

Красимир Янков: Ролята на опозицията не е да отсъства, а да противодейства

 Красимир Янков: Ролята на опозицията не е да отсъства, а да противодейства

Снимка: личен архив

Групата депутати, определящи се като прогресивни социалисти, ще изпълнят мандата си отговорно, при зачитане на парламентарния дневен ред и отстоявайки последователно интересите на избирателите, заяви Красимир Янков, като говорител на народните представители, напуснали групата на БСП.

„Ролята на опозицията не е да отсъства, а да противодейства. Не може с безотговорно поведение, а да се използват облаги от заеманите постове”

не спести критика към бившите си съпартийци Красимир Янков.

Депутатите определиха в декларация, като политически безотговорно бойкотирането на нормалното функциониране на българския парламент при вземане на решения с национално значение, каквито са гласуването на данъчните закони и бюджета на Република България.

Напусналите ПГ на БСП внесоха предложение за промени при данъчното облагане, което по думите им е „с голям социален ефект“ и първа крачка към цялостно постигане на подоходно облагане.

Парламентът гласува увеличаване на правомощията за независимите депутати. По този начин те ще имат право на декларация от трибуната. Увеличава им се и времето за изказванията.

Това предизвика скандал между БСП и управляващите.

Свързани публикации