• 11.12.2023

Красимир Янков представи „Подем за България“ пред видни социалисти от цялата страна

 Красимир Янков представи „Подем за България“ пред видни социалисти от цялата страна

Снимка: BGreporter.info

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков представи пред видни социалисти от цялата страна план за „Подем за България“. Сред гостите бяха настоящи и бивши народни представители, министри, кметове, общински съветници, интелектуалци, политически анализатори, членове, симпатизанти и активисти на лявата партия. На представянето, проф. Димитър Генчев, един от участниците в екипа създал „Платформа за демократичен социализъм“, даде категоричната си подкрепа за Красимир Янков с аргумента, че в него вижда председателят, който да обедини БСП и да върне традицията – решенията в лявата партия да се взимат от колективните й органи, а не еднолично и без консенсус. На представянето на „Подем за България“ беше и бившият кмет на Каварна Нина Ставрева, директорът на плевенския театър Васил Василев и бившият кмет на Враца и настоящ народен представител Николай Иванов.


Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков подчерта пред социалистите, че настоящият порочен модел на управление е изчерпан, но също и че БСП не е първа политическа сила, а членската й маса се е свила с над 25% за последните четири години. По думите му, е нужен нов проект за БСП.

„Първата крачка е направена. С „Платформа за демократичен социализъм“ очертахме идейните насоки, с които да навлезем в 21 век, като модерна социалистическа партия от Европейски тип. Тя има две предназначения, едното е да даде отсъстващата идейна подготовка на новите поколения членове на партията, а второто е да препотвърди характера и посоката на политиката, която ще следва тя“

каза Красимир Янков пред гостите на събитието.
Димитър Генчев

Платформата беше съставена от леви интелектуалци по негова инициатива в началото на февруари тази година и под нея се подписаха 100 знакови социалисти. С представянето на „Подем за България“ Янков очерта и конкретни политики, които ще следва БСП.


Красимир Янков заяви, че е очаквал и другите кандидати да представят идейна платформа за модернизацията на партията, или поне да застанат зад теоретичен документ, с който да гарантират отговорността си, че БСП ще запази характер на социалистическа партия, но това не се е случило.

Свързани публикации

None found