• 17.07.2024

Красимир Вълчев за изявлението на Радев: Не чух заявки за реформи, само нихилизъм

 Красимир Вълчев за изявлението на Радев: Не чух заявки за реформи, само нихилизъм

Снимка: Нова

Аз лично заявки за реформи не чух. Чух поредния нихилизъм и поредното безпринципно критикуване. Чух и идеята му за създаването на уникален център за техническо обучение, който е на стойност 50 млн. лева. Бих посъветвал президента да посети българските училища, а не само тези по чуждите държави, за да се убеди колко са напреднали нещата и у нас. Такова мнение изказа просветният министър Красимир Вълчев в студиото на „Лице в лице“ по bTV във връзка с днешното изявление на президента Румен Радев, което даде по повод отчета си като държавен глава.

Относно пандемията стойностите на заразяване не са се покачили, откакто малките ученици са се завърнали в клас.

посочи министър Вълчев

Малките деца се заразяват по-малко и по-малко са преносители на вируса. При по-големите ученици обаче нещата не са толкова безрискови, отбеляза Красимир Вълчев и допълни, че заразени учители почти няма.

,,Отслабва мотивацията за учене в онлайн среда, отслабва и волята за спазване на мерките, но вирусът не отслабва. Добрата новина е, че нямаме грипни вируси, както ги няма и обикновените настинки, което позволи по-голям брой ученици да присъстват в класните стаи“, каза още министърът на образованието.

По думите му няма вариант за нулева убечна година.

Свързани публикации

None found