• 20.06.2024

Костадин Ангелов: Зелени коридори за хронично болните и възрастните

 Костадин Ангелов: Зелени коридори за хронично болните и възрастните

Снимка: БТА

Нещата, които предстои да се случат в България са предвидими. Единственото допълнително, което считаме за целесъобразно е осигуряването на зелени коридори на хората с хронични заболявания, хората над 65 г., за тях трябва да помислим. Това заяви пред бТВ здравният министър Костадин Ангелов.

Въпросът е да усилим здравната система, болниците да са подсигурени, подчерта Ангелов. Заболяването вече се разпространява дифузно, ние можем само да контролираме неговото разпространение, като използваме маски, спазваме дистанция и отстояние и дисциплина, обясни за пореден път здравният министър.
Благодаря на гражданите, които спазват мерките, те помагат на лекарите и медиците в болницата, на цялото общество, помагат на България, каза още Ангелов.

Говорих с премиера, днес сме се чували повече от 10 пъти, обсъждали сме най-различни проблеми. Винаги сме го лекували по един и същи начин. Негови са думите: каквото е за всички, такова е и за мен, каза Ангелов.

По-рано здравният министър предупреди, че навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията и препоръча да се избягват струпвания на множество хора на едно място.

Свързани публикации

None found