• 23.06.2024

Коронавирусът уби двама учители от средно училище в Опака

 Коронавирусът уби двама учители от средно училище в Опака

Снимка: BGReporter.info

Двама учители от СУ „В. Левски“ в Опака са починали през последната седмица. Става дума за 49-годишната Румяна Георгиева и 43-годишния Диян Йорданов, каза за БТА директорът Борислав Борисов. Училищното ръководство е предприело нужните действия за справяне със ситуацията, съобразно противоепидемичните мерки.

При Георгиева, която е била диабетичка, има положителен PCR-тест от 30 октомври. Причината за смъртта и е усложнение от коронавирусната инфекция.

Йорданов също е имал грипоподобни симптоми, но не си е правил тест, допълни още директорът. По думите му педагогическият екип е притеснен. Стрес има и сред учениците и техните семейства.

Днес специализирана фирма ще извърши крайна дезинфекция в учебното заведение. За успокоение и сред възпитаниците на училището и на родителската общност директорът е поискал от Министерството на образованието и науката от утре да се премине към обучение в електронна среда от разстояние. Вече има потвърждение за учениците от 5-7 клас, очаква се и за най-малките – 1-4 клас.

В СУ – Опака работят общо 24 души педагогически персонал. Към днешна дата има един с коронавирус /диагностициран на 31 октомври/ и деветима отсъстващи заради грипоподобни симптоми.

Свързани публикации

None found