• 23.06.2024

Ковид-19 върлува сред затворниците в Самораново

 Ковид-19 върлува сред затворниците в Самораново

Снимка: Днес.бг

Положението на затворниците от Самораново е тежко – болшинството от тях са с двустранна пневмония, 6 тоалетни се падат на 120 души, има само два душа за къпане, на целия втори етаж топла вода няма. Подробностите за състоянието в затворническото общежитие стават ясни от писмо на една от съпругите на излежаващ присъдата си там до регионалния всекидневник Струма.

Съпругата разказва с ужас как вирусът върлува в общежитието, хората се заразяват и умират. Всеки ден изнасят трупове в чували, цитира Струма. Засега от администрацията не са казали официално, че вирусът е достигнал лишените от свобода, нито са в състояние да спрат разпространението му.

Петима от затворниците са тествани и са дали положителни резултати. Тяхното спално помещение е поставено под карантина. Според близки на лишените от свобода обаче заразените са много повече, но тестове не се правят.

Съпругите на изолираните заразени с вируса разказват в писма до редакцията на Струма как в помещението под карантина има хлебарки и дървеници, как лекуващото ги медицинско лице е фелдшер и как съпрузите им са лекувани с аспирин и аналгин.

Свързани публикации

None found